Mayco heeft 5 nieuwe steengoedkleuren gelanceerd !!!

SW-185 Rainforest
SW-186 Azurite
SW-187 Himalaya Salt
SW-188 Landslide
SW-189 Cenote

Alle nieuwe glazuren zijn AP Non-Toxic in vloeibare vorm, met uitzondering van SW-185 Rainforest, dat CL is vanwege oplosbaar koper. SW-189 Cenote is veilig voor serviesgoed indien gebruikt volgens de aanwijzingen van de fabrikant. De vier nieuwe matte glazuren (SW185-SW188) worden niet aanbevolen voor serviesgoed vanwege de duurzaamheid van het oppervlak. Hoewel het geglazuurde oppervlak lood- en cadmiumuitloogtests kan doorstaan en daarom wettelijk als voedselveilig wordt beschouwd, worden sommige glazuren, ongeacht de oppervlaktestructuur of de porositeit van de onderliggende kleilichaam, aangemerkt als niet geschikt voor serviesgoed omdat het gebrande glazuuroppervlak niet duurzaam is en kan worden aangetast door contact met voedsel of vloeistoffen.

De nieuwe kleuren zijn los verkrijgbaar in potten van 473ml of in de  2021 Stoneware Glaze Kit bevat alle vijf nieuwe steengoed glazuren in een potje van 4 oz. Ideaal om te testen op uw klei en om nieuwe combinaties uit te proberen.

Hier wat algemene informatie over de nieuwe kleuren gepresenteerd door Carmen en Todd the mayco steengoed specialisten.

We stellen de kleuren ook graag even los aan je voor. Carmen van mayco heeft hele mooie informatiefilmpjes gemaakt van elke nieuwe kleur. Naast de algemene informatie, krijg je ook per kleur een aantal testtegels te zien, die zowel op 1180, 1220 en 1300 gestookt zijn. Daarnaast heeft ze ook een aantal glazuurcombinaties gemaakt die ze laat zien.

SW-185 Rainforest – steengoed mayco kwastglazuur

SW-186 Azurite – steengoed kwastglazuur mayco

SW-187 Himalaya Salt – steengoed kwastglazuur Mayco

SW-188 Landslide – steengoed kwastglazuur mayco

SW-189 Cenote – steengoed kwastglazuur mayco

Alle nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar in onze webshop