Altijd al een keer willen pottenbakken ? Dan ben je bij de Pottenbakster aan het juiste adres. Dit ruim opgezet atelier heeft naast ruime werkplaatsenaan tafel om te glazuren ook 15 draaischijven om te pottenbakken. Met regelmat worden er weekenden pottenbakken aangeboden.

Het maken van je werk is al een vak apart, maar heb je eenmaal je werk gemaakt en is het gebakken dan komt de tweede belangrijke stap glazuren. Je kunt nog zo een mooi werk gemaakt hebben maar als je niet weet hoe je het moet glazuren kan het helemaal verkeerd aflopen. Ook voor het glazuren ben je in goede handen bij Agnes Benders, ze is de specialist in Nederland op het gebied van de kwastglazuren van AMACO en Maycocolors.

De Pottenbakster is naast keramiekatelier ook verkooppunt van Nederland voor deze uniek mooie kwastglazuren van Amaco en Mayco. Als eerste verkooppunt van Mayco in Nederland is dit de plek om professionele begeleiding en uitleg te krijgen over de oneindige mogelijkheden die deze kwastglazuren te bieden heeft. Er worden regelmatig demonstratieworkshops ingepland om je op weg te helpen hiermee.

Daarnaast is er een uitgebreid assortiment van Amerikaanse pottenbakkersgereedschappen zoals vb. Mudtools, Xiemtools, MKM Pottery Tools en Diamond Core Tools