Eenmaal je werk gemaakt ben je vaak heel blij en trots dat het heel uit de oven is gekomen, maar dan ben je er nog niet want wat ga je er voor glazuur opzetten. Dit is zo bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Glazuur kan je werk echt maken of breken en dit laatste wil je natuurlijk niet! Glazuren is echt een andere tak van sport binnen de keramiek.

We zijn gespecialiseerd in de kwastglazuren van AMACO, MAYCO en COYOTE. We hebben al een aantal malen de Mayco fabriek als de Amaco fabriek bezocht in Amerika en inmiddels al een aantal cursussen en masterclasses daar gevolgd om alle eigenschappen van de glazuren te leren.

De mogelijkheden zijn eindeloos, zowel op aardewerk als steengoed temperatuur. Vele glazuren zijn ook zeer geschikt voor porselein.
Als je eenmaal de eigenschappen van de verschillende glazuurlijnen weet, kun je echt gaan spelen met de glazuren en de kant en klaar glazuur helemaal eigen maken. Zo krijg je, zonder een hele eigen glazuur maken met grondstoffen, toch je unieke eigen combinatie!

De kennis van de verschillende glazuren en glazuurtechnieken willen we graag met jullie delen en dit doen door middel van demonstratieworkshops en dagworkshops glazuurtechnieken en glazuren te geven. Gedurende het jaar worden deze met regelmaat ingepland.

Demonstratieworkshop – Glazuurtechnieken deel 1

Hierbij staan de basis kwastglazuren centraal en een aantal verschillende glazuurtechnieken. De strokeand coats, foundations, Velvets en underglazes.

Uitleg over het aanbrengen van het glazuur, laagdikte en combineren van glazuren. Maar daarnaast worden er ook een aantal verschillende glazuurtechnieken, zoals werken met papier, garen en stempels, gedemonstreerd.

Na de uitgebreide uitleg gaan we een aantal technieken gebruiken op een tegel, zodat je het gelijk zelf kunt uitproberen! De bellenblaastechniek gaan we toepassen op een beker.

NIEUWE DATA:

Donderdag 14 september 2023 van 10.00u tot 12.30u/13.00u  VOL
Zaterdag 16 september 2023
van 10.00u tot 12.30u/13.00u VOL

Benieuwd geworden? Neem contact met ons op!

Demonstratieworkshop – Glazuurtechnieken deel 2

Hierbij staan meer effect glazuren centraal.
De Jungle Gems & Crystalites Elements,Cobblestone, Classic Crackles komen zeker aanbodt.

We laten een aantal technieken zien zoals werken met wax en alcohol.

We gaan een aantal technieken gelijk uitproberen op een tegel. Daarnaast gaan we nog een een biscuit vorm glazuren met de glazuren die besproken zijn.

NIEUWE DATA:

Donderdag 28 september 2023 van 10.00u tot 12.30u/ 13.00u VOL
Zaterdag 30 september 2023
van 10.00u tot 12.30u/ 13.00u VOL

Benieuwd geworden? Neem contact met ons op!

Kosten

Demonstratieworkshop
€49,50 p.p. Dit is inclusief alle informatie, gebruikte keramiek en glazuren, koffie/thee met iets lekkers.
Je mag uiteraard je eigen kwasten meenemen naar de workshop. Heb je nog geen goede glazuurkwasten kun je deze voor aanvang van de workshop aanschaffen.
Geef je je gelijk om voor deel 1 en 2 ? Dan worden de kosten €95,=

Glazuurkwasten los verkrijgbaar
Diverse merken en soorten op voorraad.

Kosten zijn inclusief alle informatie over de verschillende glazuren, gebruikte keramiek en glazuren, koffie/thee met iets lekkers.
Je gemaakte werk kun je mee naar huis nemen, zodat je in je eigen oven kunt kijken hoe de resultaten zijn. Mocht je zelf geen oven hebben is het uiteraard mogelijk tegen meerprijs je werk bij ons te laten stoken.

Dagworkshop Steengoedkwastglazuren van Mayco en Amaco

Tijdens deze dagworkshop staan de steengoed kwastglazuren van Amaco, Mayco en Coyote centraal.

We gaan een 3 tal projecten glazuren, aan de hand van deze projecten worden een aantal technieken besproken. Daarnaast wordt er ook uitgebreid ingegaan op de eigenschappen van de verschillende glazuurlijnen. Geen zorgen alle informatie van de glazuurlijnen staan uitgebreid in een reader die je na afloop mee naar huis krijgt, zodat je na afloop nog rustig na kunt lezen!

Als je de eigenschappen van de glazuren weet kun je deze kennis toepassen ven daarmee unieke resultaten creëren!

NIEUWE DATA:

Donderdag 8 juni 2023 van 10.00u tot 15.00u/15.30u
Zaterdag 10 juni 2023
van 10.00u tot 15.00u/ 15.30u

Donderdag 5 oktober 2023 van 10.00u tot 15.00u/15.30u (NIEUWE PROJECTEN) VOL
Zaterdag 7 oktober 2023
van 10.00u tot 15.00u/15.30u (NIEUWE PROJECTEN) VOL

Nieuwsgierig geworden? Geef je dan snel op!
Graag tot ziens bij de Pottenbakster!

Kosten inclusief 3 biscuit gebakken vormen en glazuren, koffie/thee met iets lekkers  €125,- per persoon (exclusief stookkosten)
Let op wij serveren geen lunch dus neem u eigen lunch mee!