Eenmaal je werk gemaakt ben je vaak heel blij en trots dat het heel uit de oven is gekomen, maar dan ben je er nog niet want wat ga je er voor glazuur opzetten. Dit is zo bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Glazuur kan je werk echt maken of breken en dit laatste wil je natuurlijk niet! Glazuren is echt een andere tak van sport binnen de keramiek.

We zijn gespecialiseerd in de kwastglazuren van AMACO, MAYCO en COYOTE. We hebben al een aantal malen de Mayco fabriek als de Amaco fabriek bezocht in Amerika en inmiddels al een aantal cursussen en masterclasses daar gevolgd om alle eigenschappen van de glazuren te leren.

De mogelijkheden zijn eindeloos, zowel op aardewerk als steengoed temperatuur. Vele glazuren zijn ook zeer geschikt voor porselein.
Als je eenmaal de eigenschappen van de verschillende glazuurlijnen weet, kun je echt gaan spelen met de glazuren en de kant en klaar glazuur helemaal eigen maken. Zo krijg je, zonder een hele eigen glazuur maken met grondstoffen, toch je unieke eigen combinatie!

De kennis van de verschillende glazuren en glazuurtechnieken willen we graag met jullie delen en dit doen door middel van demonstratieworkshops en dagworkshops glazuurtechnieken en glazuren te geven. Gedurende het jaar worden deze met regelmaat ingepland.

Glazuurworkshop – De basistechnieken

Hierbij staan de basis kwastglazuren centraal en een aantal verschillende glazuurtechnieken. De strokeand coats, foundations, Velvets en underglazes.

Uitleg over het aanbrengen van het glazuur, laagdikte en combineren van glazuren. Maar daarnaast worden er ook een aantal verschillende glazuurtechnieken, zoals werken met papier, garen en stempels, gedemonstreerd.

Na de uitgebreide uitleg gaan we een aantal technieken gebruiken op een tegel, zodat je het gelijk zelf kunt uitproberen! De bellenblaastechniek gaan we toepassen op een beker.

Voor het najaar worden er nieuwe data ingepland

Benieuwd geworden? Neem contact met ons op!

Glazuurworkshop – Gel Printing en Zeefdrukken

Tijdens deze workshop gaan we werken met onderglazuren en daarmee gaan we monoprinten op biscuit gebakken werk.
Dit doen we met behulp van de Gelli Plates – Gel Printing Plates en zeefdrukken

NIEUWE DATA:

Voor het najaar worden er nieuwe data ingepland.

Benieuwd geworden? Neem contact met ons op!

Kosten

De Basistechnieken
€65,= p.p. Dit is inclusief alle informatie, gebruikte keramiek en glazuren, koffie/thee met iets lekkers.
Je mag uiteraard je eigen kwasten meenemen naar de workshop. Heb je nog geen goede glazuurkwasten kun je deze voor aanvang van de workshop aanschaffen.

Glazuurkwasten los verkrijgbaar
Diverse merken en soorten op voorraad.

Kosten zijn inclusief alle informatie over de verschillende glazuren, gebruikte keramiek en glazuren, koffie/thee met iets lekkers.
Je gemaakte werk kun je mee naar huis nemen, zodat je in je eigen oven kunt kijken hoe de resultaten zijn. Mocht je zelf geen oven hebben is het uiteraard mogelijk tegen meerprijs je werk bij ons te laten stoken.

Dagworkshop Steengoedkwastglazuren

Tijdens deze dagworkshop staan de steengoed kwastglazuren

We gaan een 3 tal projecten glazuren, aan de hand van deze projecten worden een aantal technieken besproken. Daarnaast wordt er ook uitgebreid ingegaan op de eigenschappen van de verschillende glazuurlijnen. Geen zorgen alle informatie van de glazuurlijnen staan uitgebreid in een reader die je na afloop mee naar huis krijgt, zodat je na afloop nog rustig na kunt lezen!

Als je de eigenschappen van de glazuren weet kun je deze kennis toepassen ven daarmee unieke resultaten creëren!

Binnenkort nieuwe data voor het najaar 2024

Nieuwsgierig geworden? Geef je dan snel op!
Graag tot ziens bij de Pottenbakster!

Kosten inclusief 3 biscuit gebakken vormen en glazuren, koffie/thee met iets lekkers  €145,- per persoon (exclusief stookkosten)
Let op wij serveren geen lunch dus neem u eigen lunch mee!