Ik wilde altijd al zeeppompjes maken maar wilde dit niet doen met een kurk of door het pompje erop te lijmen, want met lijmen kun je het niet hergebruiken en dan vind ik zelf niet praktisch. Dus had ik het maar uit mijn hoofd gezet, totdat Marijke me tipte over een gipsmal waarmee je schroefdraad in je werk kunt draaien.

Voor degene die me nog niet kent, dat moet je vooral tegen mij zeggen, ik ben dol op nieuwe tools en hebbedingetjes, alles wat met draaien te maken heeft. Dat zie je ook wel terug in mijn webwinkel…. ;-).

Natuurlijk wilde ik dat ook uitproberen en zo gezegd zo gedaan. Het was even oefenen maar inmiddels al aardig wat pompjes en olijfflesjes gemaakt.

Op verzoek vandaag ook een demonstratievideo gemaakt om te laten zien hoe je het er nu precies indraait. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.

Er zijn 2 soorten malletjes voor aardewerk en voor steengoed, ivm de krimp tijdens het stoken.
Wat heel belangrijk is met draaien is dat je niet te nat draait en dat je je mal er niet te lang op laat zitten. Als je hem te droog laat worden krimpt de mal eraf en houd je geen schroefdraad meer over..

De malletjes en bijpassende pompjes en olijf tuitjes vind je terug in onze webshop

Hier wat eindresultaten: