Mayco heeft een aantal glazuurprojecten in het Engels op hun website staan. We hebben er een voor jullie vertaald en verder toegelicht.

Een van de projecten is een steengoed glazuurproject, een combinatie van aardewerk met steengoed glazuur.

Veel Mayco glazuren die ontwikkeld zijn voor aardewerk temperatuur kunnen ook op steengoed gestookt worden. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat dit glazuur gaat lopen in de oven, aangezien het nu veel hoger gestookt wordt. Dat betekent dat je dit glazuur niet op heel je werk moet zetten, anders loopt het van je werk af!!

Met dit in je achterhoofd kun je hele mooie unieke effecten en combinaties maken met de glazuren van mayco en zijn de mogelijkheden eindeloos!!

Glazuurproject SW-110 Oyster met S-2714 Herb Garden


Benodigheden:

SW-110 (Mayco)
S-2714 (Mayco)
waaierkwast (CB-604)
– biscuit gebakken pot met deksel (1060°C)

Designer: Carmen Allen

Glazuurinstructie:

1. Maak met een schone vochtige spons je biscuit gebakken werk schoon.

2.Gebruik een waaierkwast, breng 2 lagen S-2714 Herb Garden op de bovenste helft van je werk aan.

3. Zet 3 lagen SW-110 aan de binnenkant van de pot en deksel en zet 2 lagen SW-110 Oyster op de onderste helft van je werk en op het handvat van je deksel.

4. Maak de onderkant van de pot en het randje waar de deksel op staat goed schoon met een spons voordat je je werk gaat bakken.

5. Laat je werk goed drogen.

6. Bak je werk af op 1200/1220°C zonder pendelen.

****Let op****
De S-2714 Herb Garden is een aardewerk kwastglazuur en zorgt voor veel beweging in de oven. Houd hier rekening mee met aanbrengen. Hoe dikker de lagen met kristallen hoe meer je glazuur gaat lopen in de oven. Bij sommige vormen heb je hierdoor minder laagdikte nodig om te voorkomen dat je werk vastbakt aan de ovenplaat!

Veel glazuurplezier!