Naar aanleiding van vragen over onze nieuwe producten, de goudtransfers, heb ik een demonstratie gemaakt hoe je ze kunt gebruiken.

Allereerst is het belangrijk om een gebakken werk te hebben dat ook al de glazuurstook heeft gehad. Hierop kun je de transfer zetten.
De resultaten met deze sheets kun je dus alleen bereiken als je een derde keer stookt: biscuitstook – glazuurstook -goudtransferstook

Even wat algemene informatie hoe wij hier stoken:

Biscuitstook 0 – 650 graden in 5,5 uur en dan in 2,5 uur naar 1060.
Glazuurstook 0 -650 in 5,5 uur en dan in 2,5 uur naar 1040 (aardewerk) of 1220 (steengoed)
Goudtransferstook 0 – 667 graden in 5,5 uur

Wat heb je naast je werk nog meer nodig? Natuurlijk een goudtransfer, die zijn er in heel veel verschillende patronen. Een bakje water, schaar, zachte lomer en een theedoek.

Hoe je te werk gaat zie je hier:

Als je borden goed droog zijn kun je ze stoken. De voorbeeld borden heb ik dus op 667 graden gestookt zonder pendelen.

Mocht je naar aanleiding van de demo vragen hebben mag je deze altijd stellen. Het beste kun je dan even een mailtje sturen.

Nieuwsgierig naar de verschillende goudtransfers kijk dan eens in onze webshop