Afgelopen zaterdag heb ik een heerlijk vakantiedagje gehad in Leimuiden bij Pottenbakkerij Patch of Heaven van Laura Brambach. Samen met Laura en Tanja de Rijk (Keramiekrijk) weer eens lekker zitten draaien. Collegiale consultatie!

Op verzoek van mijn dochter Marloes, die fanatiek met een moestuin is gestart, ben ik buitenpotten gaan draaien. Voor de verandering met Nigra 2002 gedraaid. Die zwarte klei draait erg fijn, maar het geeft wel wat meer rotzooi….De potten uiteraard mee naar mijn eigen pottenbakkerij genomen en onder kranten en plastic langzaam wat laten drogen.

Vandaag hebben we de potten afgedraaid, jazeker je leest het goed We. Marloes is ook achter een afdraaischijf gaan zitten en is fanatiek gaan afdraaien (voor de eerste keer). Met een giffin grip gaat dit supergoed. Je hoeft je pot dan niet zelf eerst weer te centreren en hij wordt gelijk vastgezet.
Aangezien de potten vervoerd moesten worden had ik ze wat steviger gedraaid, dus er moest nog van alles af. En dat ging super! Tot dat…..


Er toch een pot uit de bocht vloog….

Het leven van een Pottenbakster gaat niet altijd over rozen. Maar ze heeft hem nog enigszins gered en wordt ook gewoon gebakken! Er kunnen toch nog steeds plantjes in.. wordt vervolgd.