Het spatscherm van Wiziwig Tools is ontworpen voor het afdraaien van je werk. Zo vliegen de kleilussen en schraapsel niet langer meer door heel je atelier. De bak is opgebouwd uit verschillende hard kunsttof panelen, hierdoor kun je hem op elke pottenbakschijf opbouwen.  Je kunt ervoor kiezen om de spatscherm in de spatbak van je draaischijf te zetten, houd er dan wel rekening mee dat als je ook een de afdraaiplateau gebruikt van giffin grip je weinig ruimte overhoudt tussen het spatscherm en de giffin grip.
Je kunt hem namelijk ook aan de buitenkant van de spatbak wegzetten of zelfs heel de spatbak weglaten waardoor het spatscherm op de draaischijf kan staan.
Aangezien we hier in de pottenbakkerij een aantal verschillende merken draaischijven hebben staan, heb ik het spatscherm van Wiziwig Tools op 4 verschillende draaischijven gezet.
Hieronder een overzicht:

Spatscherm in combinatie met de Brent Pottenbakschijf.
Je ziet hier het spatscherm om de spatbak heen gezet. Aan de voorkant heeft het spatscherm 2 “flappen” die je onder de spatbak van brent kunt schuiven. Op de foto hieronder is het scherm niet helemaal aangeschoven tegen de spatbak, zodat je de “flappen”nog kunt zien. In deze opstelling heb ik 1 lamel minder geplaatst zodat ik nog voldoende ruimte heb om af te kunnen draaien. Je kunt ervoor kiezen om de ruimte aan de voorkant dus nog kleiner te maken.

Spatscherm in combinatie met de Shimpoo Whisperer.

Spatscherm in combinatie met de Roderveld max 30 Rood met metalen bakken.  De metalen bakken zijn erg zwaar en zitten heel strak op de draaischijf. Het lukt om een van de “flappen onder de metalen bak te duwen. De andere gaat er niet helemaa meer onder maar kun je nog net vastklemmen. Je kunt er bij deze schijf ook voor kiezen om 1 lamel eruit te laten zodat je net iets meer ruimte aan de voorkant krijgt om af te draaien.

Je kunt er bij deze schijf ook voor kiezen om de metalen spatbak eraf te laten tijdens afdraaien dan kun je het spatscherm mooi op de draaischijf zetten. Doordat het van stevig plastic lamellen is gemaakt blijft hij staan en kun je hem zelf vormen om de draaischijf heen.

Roderveld max 30 met witte grote bak.  Het spatscherm kun je in de witte bak zetten.


Als je klaar bent met afdraaien kun je het spatscherm opvouwen/ opklappen of uit elkaar halen en terug in het bijgeleverde tasje stoppen.