De voedselveilige Teacher’s Choice zijn zachte, niet-vloeiende glazuren die gemakkelijk zijn aan te brengen en te stoken. Zowel Teacher’s Choice (TC) als Teacher Palette (TP) glazuren bevatten dezelfde basismaterialen zodat je ze makkelijk onderling kunt mengen en telkens consistente, voorspelbare resultaten geven.

Ze kunnen in lagen op elkaar worden aangebracht met een penseel of door over elkaar heen te glijden zonder uit te lopen, vervorming of interactie met het glazuur. Deze glazuren branden zoals de kleur uit de fles komt – geweldig voor het klaslokaal of voor workshops in je atelier.

-Goed voor het schilderen van details.
-Onderling mengbaar voor een oneindig kleuren palet
-Overschilderbaar zonder door te lopen
-Prijstechnisch erg interessant
-Kegel 05 (aardewerk kwastglazuur – 1040 graden Celsius), maar ook op hogere temperatuur nog stabiel. De kleuren veranderen wel naar mate je hoger stookt.

De Teacher’s Choice en Teacher’s Palette glazuren zijn ontworpen om 100% mengbaar te zijn zodat u uw eigen persoonlijke kleurenpalet kunt creëren! Geniet van de eindeloze mogelijkheden!

We hebben deze kleuren getest op verschillende temperaturen. Hieronder een overzicht van de resultaten.
Per kleur zie je 4 testtegels met aan de voorkant in 3 lagen gekwast en aan de achterkant 1,2 en 3 lagen gekwast.

De gebruikte temperaturen zijn van links naar rechts 1040 – 1140 – 1180 en 1240 graden.

TC-01 Black AMACO

De basiszwart blijft op aardewerk temperatuur mooi zwart, ga je deze hogere stoken zie je dat deze wat lichter en gaat richting grijs. De kleur wordt dan wat meer “celadon”achtig.

TC-11 White AMACO

De witte kleur blijft ook op hogere temperatuur mooi wit, ga je op 1220 graden stoken neigt die naar cremewit. Wil je de witte kleur behouden als je hoger gaat stoken is het belangrijk voldoende laagdikte te geven 3 a 4 lagen minimaal.

TC-21 Blue AMACO

De mooie cobaltkleur blauw blijft ook op hogere temperatuur mooi stabiel, de kleur loopt niet van je werk af. Hoe hoger je stookt hoe transparanter de kleur wordt, dit kun je oplossen door wat meer laagdikte aan te brengen als je hoger gaat stoken. Natuurlijk kun je er ook gebruik van maken, want het geeft een mooie blauwtint aan je werk!

 

TC-32 Brown AMACO

Op aardewerk temperatuur (1040 graden) is deze bruin tint mooi dekkend middel bruin, ga je de kleur hoger stoken blijft die stabiel maar de kleur veranderd naar “Smoke” celadonachtig.
Helaas is de testtegel op aardewerktemperatuur kapot gevallen, zodat we enkel de tegels van 1140 – 1180 en 1220 kunnen laten zien.

 

TC-41 Green AMACO

Hoe hoger je de teacher’s choice groen stookt hoe meer hij gaat lijken op de Potters choice Dark Green van amaco. Ook met dezelfde transparantie. Zowel op aardewerk als steengoed temperatuur een zeer mooi glazuur, al ben ik persoonlijk wel bevooroordeeld aangezien groen mijn favoriete kleur is ;-).

 

TC-58 Red AMACO

De teacher’s choice rood is een mooie dieprode kleur op aardewerk temperatuur. Als je deze rood hoger gaat stoken wordt de kleur wat vlakker van kleur.

TC-60 Yellow AMACO

De gele aardewerk kwastglazuur van de teacher’s choice is een frisvolle gele kleur.  Op een hogere temperatuur wordt de geeltint meer een pasteltint. Erg subtiel en zacht van kleur, zonder dat de kleur gaat zakken.

 

TC-64 Orange AMACO

De Oranjetint is een mooie diepe zomerse sinaasappelkleur, dekkend op 1040 en zoals eigenlijk alle andere kleuren wordt deze wat transparanter als je hem hoger gaat stoken.

 

Alle 8 kleuren zijn leverbaar in Gallons, hierdoor zijn ze perfect voor het werken met grotere groepen.
Naast de kleuren onderling te mengen en met elkaar te gebruiken is het ook mogelijk om ze te combineren met steengoedglazuren. De kleuren zijn heel stabiel ook op een hogere temperatuur, waardoor je mooie combinaties kunt maken. Hieronder twee voorbeelden.

De Basis is 3 lagen TC-60 Yellow gekwast met daaroverheen de SW189 Cenote van mayco en een randje light flux (SW-401) van mayco gestookt op 1220 graden.

 

Voor dit vaasje hebben we als basis de TC-01 Black gebruikt. Deze hebben we in 3 lagen op de vaas gezet, vervolgens hebben we Raspberry Mist (SW-177) van mayco en daaroverheen Wintergreen (SW-135) Mayco gekwast. Het vaasje is op 1220 graden gestookt.

Naast het kwasten van glazuur is het ook mogelijk om met deze kleuren te gieten of te dompelen. Het is dan wel aan te raden het glazuur dan wat te verdunnen met water. Let op gooi het verdunde glazuur nooit terug bij de rest van je glazuur, dit zorgt ervoor dat het glazuur sneller bezinkt.

We gebruiken de teacher’s choice ook om een marmereffect te creëren.  Dit hebben we voor jullie gefilmd en is ook terug te vinden op ons instagram account agnes_pottenbakster_ceramics.
Hier de link:

https://www.instagram.com/tv/CLMfP2WDK5t/?utm_medium=copy_link

We hopen dat jullie zo een compleet beeld hebben gekregen van de mogelijkheden met de teacher’s choice.
Als er vragen zijn mag je die altijd stellen. Het beste kun je dan even een mailtje sturen naar ons.

Graag tot ziens!